Vi ska driva lantbruk i Eskilstuna

Hej alla fina följare

Nu ska jag berätta något roligt, vi har köpt en gård strax utanför Eskilstuna. Egentligen tar vi över min sambos föräldrars gård, de drev ett mindre lantbruk medan han växte upp men det har inte varit igång de senaste åren.

Efter att vi vägt fördelar och nackdelar och vad vi faktiskt skulle vilja göra med gården i så fall så har vi kommit överens om att ta över den. Jag har alltid haft en liten dröm om att driva ett litet lantbruk men vet också hur mycket jobb det innebär, dels för att jag hört min sambo berätta men också för att vi har vänner som också har det. Jag har läst en hel del om det och gjort research angående vad som kanske skulle passa oss bäst att ha på gården.

Man får ju räkna med att det blir mycket jobb och egentligen som en hel livsstil, men vi ska nog också hålla det i en så pass lagom skala att vi orkar och hinner med. Tanken är nu att det ska bli att vi kan få mat till oss själva och även ha en liten gårdsbutik. Vi kommer inte hantera kött utan fokusera på vegetabilier i form av rotfrukter och grönsaker och så har vi gårdsbutiken öppen främst under sommar och höst, då låser man inte upp sig hela året.

Det är en så himla fin gård och vi har mycket planer som redan nu under våren ska börja ta form, sedan kanske det inte blir verkligt med en gårdsbutik förens nästa säsong men att vi i alla fall kan få igång lite grann av vårt lantbruk redan i år så att vi också kommer in i arbetet. Man får ju räkna med en viss inkörningsperiod innan man lär sig och kommer in i allt nytt. För min sambo är det ju inte helt nytt men upplägget blir ändå lite annorlunda än när han växte upp och för mig är det ju väldigt nytt.

Det ska bli väldigt spännande i alla fall så ni kan räkna med en del uppdateringar och inlägg om just vårt lantbruk framöver. Kram på er!